Bjergkrystal

Bjergkrystal smykkesten

Bjergkrystal symboliserer menneskets vækst – fra uklarhed til klarhed, og fra ubevidsthed til kosmisk bevidsthed.

Bjergkrystal smykkesten har en hårdhed på 7 på Mohs skala

Stjernetegn: Vandmanden, Vædderen, Tyren, Tvillingen, Løven, Vægten, Stenbukken.

Vis bjergkrystal smykker

Smoky Quartz smykkesten

Bjergkrystal smykkesten hjælper, så man bliver bedre til at modtage læring. Den afhjælper statisk elektricitet, giver klarhed i tankevirksomhed.  Bjergkrystal smykkesten forstærker andre krystallers energi, noget meget få er opmærksomme på. Bjergkrystal smykkesten siges også at bringe stjernes energi ind i sjælen. Bjergkrystallen renser meget kraftigt, og kan derfor med fordel bruges til at rense andre sten med og til at komme i vandkaraflen og på denne måde rense vandet og fremstille krystalessens. Når vandet drikkes vil man selv blive renset, noget vi alle vist har glæde af.

Bjergkrystal er en meget rensende sten. Giver styrke, klarhed og indsigt. Visdom, sandhed, vækst og overblik. Skaber harmoni, stimulerer dine intuitive evner og lader dig finde svarene i dig selv. Du er i forbindelse med dit højere selv. Hjælper til at skabe klarhed i tanken og fokusere. Forstærker andre stens energier. God mod jord- og vandstråling. Healende ved alle fysiske ubalancer.

Vis bjergkrystal smykker

Klar Bjergkrystal

Quarts smykker fra Von Mohs

Farven på makrokrystallinsk kvarts er lige så variabel som spektret, men klar kvarts er langt den mest almindelige farve efterfulgt af hvid eller uklar kvarts. Lilla (ametyst), lyserød (rosenkvarts), grå eller brun til sort (røgfyldt kvarts) er også almindelige. Kryptokrystallinske kvartssorter kan være flerfarvede. I kunstigt lys viser kvarts ikke en ønskelig kvalitet. Det ser bedst ud i dagslys, især efter solopgang og lige før solnedgang. De dybe farver er de mest værdifulde.

Fin kvarts er gennemsigtig, hvilket betyder, at lyset passerer uhindret gennem stenen. I gennemskinnelig kvarts svækkes lysets passage gennem stenen let. Den bedste kvalitetskvarts er “ren”, fri for indeslutninger af enhver art. Da kvarts er rigeligt, er der ringe grund til at gå efter sten med synlige indeslutninger, undtagen dem, der definerer stenens karakter (f.eks. Katteøje, høgeøje eller naturskønne sten). Glans er glasagtige til glasagtige som krystaller, mens kryptokrystallinske former normalt er voksagtige til matte, men kan være glasagtige. Krystaller er gennemsigtige til gennemsigtige; kryptokrystallinske former er normalt gennemsigtige eller uigennemsigtige.

Kvarts er Master Healer og “kraftens sten”! Sandsynligvis den mest alsidige helbredende sten. Let at rense, gemme information / energi i, programmere eller forstærke energi og bruges som et helbredende instrument. Den naturlige tendens til kvarts er for harmoni. Kvarts kan både trække og sende energi, derfor er det effektivt at sende / modtage vejledning. Kvarts bruges til transformation i helbredelse og i alle niveauer af forandring (mentalt / følelsesmæssigt, fysisk og åndeligt). Kvarts stimulerer den naturlige krystal i kropsvæv og væsker til at resonere ved den højeste helingsfrekvens. Kvarts arbejder med All Chakra og master kirtel til afbalancering, rensning og heling. Det er den perfekte sten til komplet Aura-afbalancering.

Folklore og Legender:

bjergkrystal

Selvom det ikke er beregnet til at erstatte traditionel medicinsk behandling, bruges kvartskrystaller og kugler til balance og til at øge energi.

Klar kvarts dannet i krystalkugler er blevet brugt til at forudsige fremtiden siden middelalderen.

Næsten enhver gammel kultur har æret kvarts. De gamle troede, at kvarts faktisk var vand fra himlen, der blev frosset ned i evig is af guderne. Faktisk stammer ordet “krystal” fra det græske ord “krystallos”, der betyder “is”. Oceaniske og australske shamaner talte om kvarts som “en lyssten, der blev afbrudt fra den himmelske trone”.

Aboriginerne brugte krystallerne til at påkalde regn, ligesom visse indianerstammer gjorde. I australsk aboriginal mytologi er kvarts det mest almindelige stof identificeret med deres mystiske stof kaldet “maban”. Maban siges at være det materiale, hvormed kloge mænd (kaldet karadjis) får deres magiske beføjelser. Under indvielsesceremonier bliver maban åndeligt “indsat” i lærlingens krop af karadji.

Den australske himmelgud, Daramulun, blev længe portrætteret gennem kunst og skulptur som at have en mund fuld af kvarts, en kæmpe fallus og bære en stenøkse.

I skabelsesmyterne fra den gamle japanske blev det antaget, at kvarts materialiserede sig gennem ånden fra den ærede hvide drage. Som sådan blev kvarts betragtet som den perfekte juvel og kom til at symbolisere perfektion eller forfølgelsen deraf. Kvarts prydede deres templer og blev også fundet overalt i templerne hos de gamle kinesere, mayaerne, aztekerne og mange andre tidligere civilisationer, der ligger rundt om i verden.

En gammel keltisk praksis, der siges at genoprette og vedligeholde sundheden, var at placere ni små kvartskrystaller i vand, koge det, afkøle det og derefter drikke det forbedrede vand i ni på hinanden følgende dage.

Von Mohs logo