Jade

Jade smykkesten

For hjertets robusthed. Forbedrer livskraften og forbindelse til visdom. Indeholder fred og harmoni. Den beroligende vibration skaber en god sovesten. Styrker nyre, hjerte, lever og thymus.

Stjernetegn: Fisken, Tyren, Krebsen, Jomfruen, Vægten, Stenbukken.

Jade har en hårdhed på 7 på Mohs Skala

Vis Jade smykker

Jade smykkestene fra Von Mohs

Jade symboliserer barmhjertighed, visdom og mod, retfærdighed og ydmyghed. Kineserne har brugt at udskære jade, det er fortsat en yndet skik at markere alle vigtige begivenheder livet, igennem med en Jade-amulet. Et nyfødt kinesisk barn får et stykke jade, som er udskåret som en hængelås, for at låse barnet til livet, Fuglen Fønix er symbol for et lykkeligt ægteskab, en Jade and er det højeste tegn for venskab og respekt. Jade blev brugt som lægemiddel mod nyresmerter, influenza, helvedesild, herpes og ved for meget vand i kroppen. Jade er opført som den mystiske fødselssten i marts måned og fødselsstenen til jomfruen. For hjertets robusthed. Forbedrer livskraften og forbindelse til visdom. Indeholder fred og harmoni. Den beroligende vibration skaber en god sovesten. Styrker nyre, hjerte, lever og thymus.

Jade smykkesten farve

Jade varierer i farve. Det forekommer i grøn, hvid, orange, gul, lavendel, grå og sort. Den mest værdsatte jade er en levende smaragdgrøn og er halvgennemsigtig. Det er kendt som kejserlig jade og forekommer kun i Burma (Myanmar). Jade kan være mere end en farve i en enkelt perle. Jade, hvor farven er jævnt fordelt, er højt værdsat. Farvepræferencer varierer dog afhængigt af regionen. For eksempel foretrækkes dyb og levende grøn jade i Vesten, men i Fjernøsten værdsættes ren hvid eller gul jade med en lyserød tone sammen med grøn kejserlig jade.

Den mest værdifulde form for jade er kendt som kejserlig jade og kommer fra Myanmar, det er en smaragdgrøn farve. Jades vises også i marmoreret grøn og hvid, og de sjældnere farver gul, lyserød, lilla og sort. Rækken af ​​grønt er lys til mørk, cremet, grålig og også hvid. En purregrøn sort kaldet “Russian Jade” findes i nærheden af ​​Baikal-søen i Rusland. Jade findes også i Mexico og Central- og Sydamerika. På grund af sin glatte jævne struktur har jade længe været et foretrukket materiale til udskæring og er normalt skåret i cabochons til smykker.

Jade Folklore og legender

Siges at beskytte nyrerne, leveren, milten, hjertet, strubehovedet, thymus og skjoldbruskkirtlen. Gamle mennesker troede, at iført jade ville øge kropsstyrken og tilføje lang levetid. Jade er et gammelt symbol på kærlighed og dyd.

Navnet Jade går tilbage til den spanske erobring af Central- og Sydamerika og betyder “peidra de ijada” – “hofte sten”, da man mente, at det ville beskytte mod og helbrede nyresygdomme. Jade er opdelt i to forskellige grupper, Jadeite og Nephrite. De er blevet brugt som ædelstene i over 7000 år og blev kun bevist at være to grupper af en franskmand i 1863. Det er meget vanskeligt at skelne dem bortset fra prisdifferentiering. Du kan opnå en perfekt polering på overfladen af ​​Jadeite, mens med nefrit, uanset hvor mange forsøg på at få en perfekt polering, overfladen altid ligner appelsinskal. I smykkehandelen er mange uigennemsigtige grønne sten forkert benævnt “Jade”. Det er en meget hård sten, og i gamle tider var den mere værdifuld end guld.

I mere end 6.000 år (som vi kender til) er Jade blevet anerkendt og brugt til sine stærke metafysiske og helbredende egenskaber af mennesker over hele verden. Jade er blevet brugt ceremonielt i Europa, Polynesien, Amerika og Asien i lang, lang tid. Mens alle slags attributter tilskrives Jade, er der enighed blandt healere og shamaner på tværs af næsten alle oprindelige kulturer omkring tre især: som en kanal til vores drømme, som et hjælpemiddel i fertilitet og til beskyttelse.

Jade kan hjælpe os med at drømme mere levende, blive mere åbne og følsomme over for at forstå vores drømme eller endda hjælpe os med at blive opmærksomme på åndsverdenens betydning og information, som vi har været ufølsomme over for. Jade har også været kendt på tværs af kulturer for at hjælpe med fysisk sundhed og helbredelse.

Jade smykkesten har en stærk forbindelse til jordens energier. Dette er en kraftfuld sten for alle interesserede i healing. Åndeligt vil den skabe forbindelse og evne til at kommunikerer med moder natur. Følelsesmæssigt er den meget beroligende, hjælper til at afbalancere humørsvingninger, og beskytter mod negative energier i ens omgivelser. Fysisk hjælper den med celle regeneration og assisterer hjerte, lever og mave onde.

Vis Jade smykker

Fakta om Jade

Jade smykkesten

To helt forskellige mineraler sælges almindeligvis som “Jade” – nefrit og jadeit. Nefrit er sammensat af calciummagnesiumsilicat og er mere af en olivengrøn. Jadeite (ægte Jade) er et natriumaluminiumsilicat og kan variere fra pastelgrøn, bladgrøn, blågrøn og smaragdgrøn til lavendel, lyserød, rød og appelsin. Jade er forbundet med hjertechakraet og Tyren Stjernetegn

Jade smykkesten er udtrykket anvendt på former for jadeit og nefrit. Disse mineraler har ens udseende, og der skelnes ofte ikke mellem de to. Men på grund af sin mere intense farve og gennemskinnelighed bringer jadeite nu højere priser og menes at være den ægte jade. Den mest værdifulde form for jade er kendt som Imperial jade og kommer fra Myanmar, det er en smaragdgrøn farve. Jades vises også i marmoreret grøn og hvid, og de sjældnere farver gul, lyserød, lilla og sort. Rækken af ​​grønt er lys til mørk, cremet, grålig og også hvid. Jade findes også i Mexico og Central- og Sydamerika. På grund af sin glatte jævne struktur har jade længe været et foretrukket materiale til udskæring og er normalt skåret i cabochons til smykker. Stenens farve er den vigtigste faktor, men gennemskinnelighed og struktur er vigtige kriterier, der bestemmer prisen. Jade er en 6 1 / 2-7 på Mohs-skalaen af ​​hårdhed.

Von Mohs logo