Karneol

Karneol smykkesten

For spontanitet og livsappetit. Igangsætteren. Styrker familiesammenhold, fremmer regeneration. Hjælper med at føre drømme ud i livet. Modvirker forvirring. Styrker hormonbalancen og fremmer seksualdriften. God ved menstruationssmerter. Virker smertestillende og stressdæmpende.

Karneol har en hårdhed på 6.5 – 7 på Mohs skala

Stjernetegn: Vandmanden, Fisken, Vædderen, Tyren, Tvillingen, Krebsen, Løven, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten.

Vis Karneol smykker

Karneol smykkesten ædelstene far Von Mohs

Karneol: Bringer held, lykke og muligheder. Giver ro, tryghed, harmoni, livsmod og livsglæde. Øger fysisk energi, personlighed, kreativitet og medfølelse.

Karneol renser sin bærer for synd i tanker og handling, og beskytter mod alt ondt, fysisk og psykisk,. Karneol er symbolet på det rene og uberørte, og skulle hjælpe sin bærer med at handle retfærdigt og uden egoistiske bagtanker. Stenen bruges også mod menuetrationssmerter og uønsket svangerskab. Styrker hormonsystemet, harmoniserer underlivsområdet, skænker optimisme og positive følelser.

Fakta om Karneol

I det ottende århundrede proklamerede den muslimske leder Ja’afar ibn Muhammad, at iført Carnelian ville garantere, at alle ønsker blev givet. Denne tro gjorde stenen til et populært talisman blandt muslimerne. I 1700’erne var carnelian kendt for at bringe held, beskyttelse og komfort. I 1800’erne blev carnelian sagt at hjælpe dem, der havde brug for mod til at tale. Denne ædelsten bruges til klar tænkning og til at afbalancere kreativitet og mental behandling.

Carnelian er en række chalcedony, som er gennemskinnelig og er rød til rødbrun. Det kan også forekomme som kødfarvet chalcedon, kendt som cornelian eller carnelian. Det ser lidt ud som dets forhold, den mørkebrune chalcedony, sard. Farven på cornelian er forårsaget af kolloid spredt hæmatit. Andre rødlige chalcedonier kan være blevet farvet ved opvarmning, da hvis de indeholder disseminerede jernforbindelser, vil opvarmningen oxidere dem. I årenes løb er enkle, handelsaccepterede varmebehandlinger opfundet for at konvertere carnelian til sard, der omdanner kedelige ædelstensfarver til mere omsættelige nuancer.

Chalcedony er en kompakt form af silica, der består af mikroskopiske kvartskrystaller. Det er blødere end kvarts og tættere end opal. Dens udseende kan variere fra gennemsigtig til gennemsigtig til uigennemsigtig. Det forekommer i nogle fossiler, såsom forstenet træ. Den dannes i hulrum i sten af ​​forskellige typer, især lavaer, og udvikler sig ved relativt lave temperaturer. Synlige eksempler er carnelianen i Uruguay og Californien. De fleste er agater farvet med jernnitratopløsning. Når den holdes mod lyset, viser den farvede sort striber, mens den naturlige sort har en overskyet farvefordeling. De bedste kvaliteter af carnelian kommer fra Indien (også kaldet “cambay-sten”), hvor de brune nuancer forbedres til rødt ved udsættelse for solen. Gul carnelian kaldes “canary stone.”

Vis Karneol smykker

Folklore og legender

Karneol smykkesten ædelstene far Von Mohs

Kornelian er en af ​​fødselsstenene, der er anført i de gamle arabiske, hebraiske, italienske og romerske tabeller og er en Zodiac fødselssten til tegnene på Leo og Jomfruen. Carnelian er en form af chalcedon, et medlem af kvartsfamilien, og de fleste Carnelian varmebehandles i dag for at forbedre den rødbrune farve. Folklore antyder, at carnelian blev brugt til at beskytte den rejsende efter døden og beskytte mod ondskab. Carnelians helbredende egenskaber menes at hjælpe med at rense blodet, lindre menstruationskramper og rygsmerter. Det menes også at være gavnligt i behandlingen af ​​infertilitet og bæres for at øge lidenskab og lyst. Carnelian er en 7 på Mohs-skalaen og er blevet brugt i århundreder til at skære smukke cameos. Det findes i Australien, Brasilien, Madagaskar, Rusland, Sydafrika og USA.

Von Mohs logo