Onyx

Onyx smykkesten

Beroliger frygt, bearbejder sorg og øger stabilitet og sikkerhed. Afbalancerer de maskuline og feminine sider. Styrker hår, hud og negle. Stimulerer hørelsen og koncentrationen.

Stjernetegn: Vædderen, Tyren, Løven, Jomfruen, Skorpionen, Stenbukken.

Onyx smykkesten har en hårdhed på 6.5 på Mohs skala

Vis Onyx smykker

Onyx smykkesten

For beskyttelse og inspiration. Om at tage ansvar, træffe rigtige valg og beslutninger. Hjælper os med at kontakte det ubevidste og skyggesider. Fremmer objektiv handling og større kontrol over følelser og lidenskaber samt åndelig inspiration.

Den smukke sten er en variant af mineralet kalcedon, som består af mange små lag i mørke farver, hovedsagligt sorte og grå, men hvide og rødlige toner kan også forekomme.

I oldtiden var den meget kostbar og blev blandt andet brugt til skulpturer af højt profilerede personer. Den siges at give myndighed, mod, selvkontrol og ansvarsfølelse. Den taler også til fornuften og får os til at tænke før vi handler og sætter os i stand til at se tingene i større perspektiv.. Derudover kan den beskytte mod negative påvirkninger.

Onyx smykkesten information

Onyx er en calcedonskvarts, der udvindes i Brasilien, Indien, Californien og Uruguay. Den har en fin struktur og sort farve; dog viser nogle onyx også hvide bånd eller bånd mod en sort eller brun baggrund, og denne sort er kendt som sardonyx. Oprindeligt blev næsten alle chalcedonfarver fra hvid til mørkebrun og sort kaldet onyx. I dag, når vi tænker på onyx, forkaster vi ofte ordet med sort for at skelne det fra andre varianter af onyx, der kommer i hvid, rødbrun, brun og stribet. En række onyxer der er rødbrune med hvide og lysere rødlige bånd, er kendt som sardonyx. En 6,5 på Mohs-skalaen af ​​hårdhed. Det er en meget god sten til brug i udskæring.

Vis Onyx smykker

Onyx smykkesten legender

Formodes at fremme udholdenhed, udholdenhed og kontrol. Lindrer stress og fremmer følelsesmæssig balance. Sardonyx en form for Onyx hvide og røde bånd, fremmer held og lykke. Navnet kommer fra det græske ord onyx, hvilket betyder negle af en finger eller klo. Legenden siger, at en dag mens Venus sov, skar Eros  Amors fingerneglene og efterlod klippet spredt på jorden. Fordi ingen dele af et himmelsk legeme kan dø, forvandlede guderne dem til sten, som senere blev kendt som onyx.

Von Mohs logo