Røgkvarts

Røgkvarts smykkesten

Næsten enhver gammel kultur har æret kvarts. De gamle troede, at kvarts faktisk var vand fra himlen, der blev frosset ned i evig is af guderne. Faktisk stammer ordet “krystal” fra det græske ord “krystallos”, der betyder “is”.

Stjernetegn: Vædderen, Skytten, Stenbukken.

Røgkvarts smykkesten har en hårdhed på 7 på Mohs Skala

Vis Røgkvarts Smykker

Røgkvarts smykkesten

Røgkvarts symboliserer renselse. Renser rodchakraet og for enhver urenhed, fysisk som psykisk. Renser for negative tanker følelser, angst, depression og en hvilken som helst indestængt følelse. Hjælper med at fjerne mentale og følelsesmæssige blokeringer, lindre smerte og fjerner negativitet fra kroppen. Giver jordforbindelse.

Røgkvarts menes at være beviset på at lys og kærlighed kan gennemtrænge selv det tætteste mørke, hjælper på at få jordforbindelsen tilbage, stenen har en udrensende virkning både fysisk og psykisk. Røgkvarts skal have en positiv indflydelse ved bindevævsproblemer, tarm -maveproblemer, infektion og kræft.

I åndelige kulturer er kvarts en af de mest almindeligt anvendte mineraler for åndelig Harmoni og udrensning . Kvarts stenen har en bestemt vibration, der kan arbejde med alle syv chakra vibrationsniveauer for at hjælpe med healing og balancering. De forskellige farver af kvarts sten bruges til at hjælpe med specifikke åndelige lidelser.

Røgkvarts smykkesten farve

Farve spectret på Kvarts spænder vidt. Hvid Kvarts, som vi kalder bjergkrystal er meget almindelige. I familien finder vi Ametyst, Citrin, Ametrin, Rose kvarts, grå eller brun til sort smokey quarts “Røgkvarts” Kvarts ser bedst ud i dagslys fremfor unaturligt lys. De dybe farver er de dyreste

Røgkvarts smykkesten klarhed og glans

De bedste kvarts er gennemsigtige, hvilket betyder at lyset kan bevæge sig igennem stenen uhindret. Den frakturer som glas, når den er brudt, hvilket betyder, at det har en conchoidal fraktur ( buet ) I den frakturerede kvarts har lyset sværere ved at skinne igennem.

Røgkvarts smykkesten slibning og form

Kvarts findes i mange former. Fra en stor klump Rose Kvarts, til den 6 kantede bjergkrystal og Røgkvarts. Kvarts sætter sig som små aflejringer i det inderste af en Agat, men også i flintesten. De store Kvarts slibes for at få bedre lys gennemstrømning og bruges i smykker og general udsmykning.

Røgkvarts smykkesten behandling

Farveløs kvarts er altid ubehandlet. Farvede kvarts kan nogle gange være farve behandlet, som fx. Agaten. Den bliver blandt behandlet med radiaktivitet og varme for at opnå det ønskede resultat.

Quartz Facts, Information og beskrivelse:

Kvarts er det mest almindelige mineral, der findes på jordens overflade og forekommer i alle miljøer og alle stenarter – sedimentært, metamorf eller magtfyldt. Navnet stammer fra det tyske ord “quarz”, skønt andre kilder siger, at navnet er fra det saksiske ord “Querkluftertz”, hvilket betyder “krydsåremalm”. På grund af sin overflod er kvarts det mineral med flest sorter; nogle af dens mere kendte er ametyst (lilla), citrin (gul til orange), mælkekvarts (hvid), røgfyldt kvarts (brun, grå, sort) og rosenkvarts (lyserød) … alt sammen skal dækkes separat tekster. Og så er der selvfølgelig den klare sort, ofte kaldet Rock Crystal eller Clear Quartz, som jeg vil koncentrere mig om her.

Kvarts i massiv eller krystalform er meget hård og registrerer 7 på Mohs-skalaen. Mohs-skalaen et system oprettet af tysk mineralog, Friedrich Mohs, i 1822 – klassificerer klipper efter deres hårdhed og måler dem fra 1 – 10; 1 er blødeste, 10 hårdest.

Kvarts er den sten, som Mohs valgte at repræsentere perfekt 7 på skalaen. Der er mange grunde til, at kvarts er vigtig i industrien i dag, såsom i sandet, der bruges til fremstilling af glas, eller bjergkrystaller, der anvendes i elektronisk udstyr, dvs. oscillatorer, der bruges til at kontrollere radiofrekvenser og i nutidens kvartskrystalure.

Alle kvartssorterne er ekstremt værdsat som populære ædelstene. To gode områder i USA for at finde fin farveløs kvartsrockkrystal er i Hot Springs-området i Arkansas og i Little Falls eller Herkimer, New York, hvor der ofte findes strålende, men små dobbeltterminerede krystaller kaldet “Herkimer Diamonds”. Uden for USA er Sydafrika og Brasilien kendt for at udvinde en overflod af klart kvarts.

Vis Røgkvarts Smykker

Folklore, Legend, and Healing Properties:

Røgkvarts smykkesten

Næsten enhver gammel kultur har æret kvarts. De gamle troede, at kvarts faktisk var vand fra himlen, der blev frosset ned i evig is af guderne. Faktisk stammer ordet “krystal” fra det græske ord “krystallos”, der betyder “is”.

Oceaniske og australske shamaner talte om kvarts som “en lyssten, der blev afbrudt fra den himmelske trone”. Aboriginerne brugte krystallerne til at påkalde regn, ligesom visse indianerstammer gjorde. I australsk aboriginal mytologi er kvarts det mest almindelige stof identificeret med deres mystiske stof kaldet “maban”. Maban siges at være det materiale, hvormed kloge mænd (kaldet karadjis) får deres magiske beføjelser. Under indvielsesceremonier bliver maban åndeligt “indsat” i lærlingens krop af karadji. Den australske himmelgud, Daramulun, blev længe portrætteret gennem kunst og skulptur som at have en mund fuld af kvarts, en kæmpe fallus og bære en stenøkse.

I skabelsesmyterne fra den gamle japanske blev det antaget, at kvarts materialiserede sig gennem ånden fra den ærede hvide drage. Som sådan blev kvarts betragtet som den perfekte juvel og kom til at symbolisere perfektion eller forfølgelsen deraf. Kvarts prydede deres templer og blev også fundet overalt i templerne til de gamle kinesere,

mayaerne, aztekerne og mange andre tidligere civilisationer, der ligger rundt om i verden. En gammel keltisk praksis, der siges at genoprette og vedligeholde sundheden, var at placere ni små kvartskrystaller i vand, koge det, afkøle det og derefter drikke det forbedrede vand i ni på hinanden følgende dage. Klar kvarts poleret i kugler har længe været brugt som krystalkugler til spådom. Det er blevet mærket “Universal Crystal” på grund af dets mangfoldighed og overflod af intense metafysiske egenskaber. Klar kvarts er en sekundær fødselssten for Vægten.

Von Mohs logo