Om os

VON MOHS HISTORIE…

VON MOHS er et lille smykkefirma, der er i rivende vækst. Vores navn er inspireret af Friedrich Mohs, skaberen af Mohs skalaen om mineralernes hårdhed. Skalaen måler ædelstenenes hårdhed, hvor Talc er 1 og diamanter 10 på skalaen. Under sektionerne om smykkestene, refererer vi ofte til skalaen.

GULDKORN

Von Mohs hed i mange år Guldkorn, og lå i Ahornsgade på Nørrebro. Dengang importerede vi et stort varieret varer sortiment fra Østen. Der blev syet og designet tøj og kostumer.

DESIGN OG ENTREPRENEUR

Jeg blev uddannet som mønsterteknikker (Designer) i 1999 og startede et lille skrædder værksted, sammen med andre designere i Ahornsgade. Senere flyttede jeg alene lidt længere ned af gaden, hvor jeg startede GULDKORN. Varerne importerede jeg fra Østen, men der blev også syet frakker og Galla kjoler. Da forretningen måtte lukke i 2007, var det med stor sorg at miste GULDKORN.

Von Mohs smykker

Lidt om mig…

Charlotte Fuchs

Kort fortalt!

I 1990 blev jeg oplært i Mexico i at lave smykker. Jeg fik en grundig rundtur i stenenes verden, som jeg siden har læst ivrigt på.

I 1996 blev jeg færdig som konstruktør i CAD/CAM, og udlært som tilskærer på Tilskærer Akademiet i 1999.

Jeg åbnede et syværksted i 2000 og forretningen Guldkorn i 2004

Von Mohs har ligget på tegnebrættet siden 2007.

MIN VIDEN OM SMYKKESTENE…

Jeg har igennem tiderne rejst mange steder, blandt andet i Mexico. Her fik jeg en lærer, der tog mig med ud og købe sten og satte et værksted op i mit studio.

Jeg arbejder med devisen om, at man skal mærke og se, før man virkelig forstår magien.

SMYKKER OG ÆDELSTENE

Jeg finder de ædelstene jeg bruger i de fjerneste kroge af verden. Blandt andet kom en lille portion turkis fra nogle armbånd, som jeg købte af en munk i Thailand. De armbånd blev spredt på mange forskellige smykker.

SMEDE ARBEJDET

Det er ikke nogen hemmelighed at vi importerer smykker, men I 2022 er det planen at genoptage arbejdet med indfatning. Vi laver dog vores halskæder selv, både i viklinger og halskæder der snores.

De er unikke og der laves ofte kun et smykke af hver.

Von Mohs smykker

Kontakt os

Telefon Ring på: +45 28181222 Email Send os en mail! Business hour Man-lør 8.00-19.00 Adresse Falkoner Alle