Chakra Krystaller

Chakra smykkesten

Chakra healing og sten oversigt. Siden kan bruges som inspiration og vejledning.

 

Chakra Healing

 

7 chakra spiritualitete og healing

Chakra betyder hjul på sanskrit, og chakraer i mennesker er hjul af energi i auraen, eller energiområdet. Livskraftens energi strømme ind og ud af os gennem chakraerne. Hver chakra har sit punkt på kroppen, som rummer denne energi. Hvis et chakra er lukket ned eller ude af balance, vil livet og energier i dette område blive påvirket. Åbne, stærke og afbalancerede chakraer gør alle områder af vores liv bedre, med bedre energier og fremmer sundhed og helbredelse.

Chakra energi er altid i bevægelse, sammenvævning og sammenkobling. Mange gange arbejder man med flere chakraer via energiarbejde, ved hjælp af relaterede smykker, relaterede stene eller andre metoder. Målet er at bringe en synergi, som arbejdet med en enkelt chakra ikke så let kunne nå.

 

Chakra smykkesten kan ændre energien og fjerne blokeringer i Chakrane.

(At tror på krystallens og stenens healende værdi er valgfrit, jeg selv kan mærke effekten af en ægte sten)

 

 

 

Chakre healende egenskaber af stenene:

 

 

Von Mohs info om Crown chakra smykkesten CROWN CHAKRA – 7th Chakra

     Bevidsthed om højere bevidsthed, viden om hvad der er helligt. Tilslutning til det formløse, det grænseløse. Realisering, frigørelse fra begrænsende mønstre. Fællesskab med højere bevidsthedstilstande, med cstasy, lyksalighed. Tilstedeværelse.

 

Lilla er krone chakraets farve, også kendt som Sahasrara. Placeret på toppen af hovedet. Farve er violet (der repræsenterer oplysning) eller hvid (der betyder renhed, perfektion og lyksalighed).
Omfattet af pinealkirtlen, det ser efter vores cerebrum (øverste hjernen) og højre øje.
Kronen chakrat er centrum for en persons spiritualitet, oplysning, dynamiske tanker og energi – hele vores essens. Det giver mulighed for aktiv strøm af visdom fra universet og en gave af kosmisk bevidsthed. Når stimuleret og klar, er det muligt at se sandheden om illusoriske idealer, materialistiske sysler og selvbegrænsende koncepter. Det giver yderligere en opleves af kontinuerlig selvbevidsthed og bevidst adskillelse fra personlige følelser.

 

 • Ametyst: letter meditation. Hjælper med kommunikation med ens guider og engle. Hjælper med at forstå årsagen til ubalance eller sygdom. Afslører selvdestruktive mønstre fra egoet og guider. Hjælper dem, der føler, at de ikke tilhørende planeten Jorden. Bruges til at helbrede vanedannende adfærdsmønstre. Hjælper med klarhed i sindet
 • Diamant: Indsigt i guddommelige energier. Letter forbindelse med højere sefærer. Fremmer sandhed og vision. Bruges til at rense energifelter. Kan hjælpe med at fjerne tæthed i det emotionelle legeme. Anvendes som støtte sten til andre mineraler
 • Kvarts (Bjergkrystal): Forstærker energi. Har hukommelse og kan programmeres. Bringer øget åndelig bevidsthed. Åbner chakraer. Udvider bevidsthed. Bruges til at kommunikere med guider, tilskynder klarhed. Forstærker psykiske evner. Stimulerer nervesystemet. Vækst af hår og fingernegle
 • Selenite:Åbner og aktiverer det tredje øje, krone chakra og Soul Star. Renser aurafelt. Rydder overbelastede energier. Bringer bevidsthed til højere planer. Tvinger en til at komme videre i livet.
  Hjælper med at fjerne stagnation.
 • Perle:

Crown Chakra smykkesten er for det meste klar eller violet, herunder: Amethyst, Ametrine, Angelite, Botswana Agate, Charoite, Citrin, Clear Quartz, Diamond, guld, Labradorit, Leopard Skin Jasper, lepidolit, Magnesite, Rutilated Quartz, Selenite, Sugilite, Tanzanite, hvid agat og hvid Sapphire.

 

Von Mohs info om third eye chakra smykkesten THIRD EYE CHAKRA – 6th Chakra

Vision, Intuition, opfattelse af subtile dimensioner og bevægelser af energi, psykiske evner relateret til clairvoyance og clairaudience, adgang til mystiskens verden, “Se lyset” Visdom, indsigt. Motiverer inspiration og kreativitet.
 
 

Indigo er pande chakraets farve, også kendt som Ajna. Beliggende mellem og cirka en finger plads over panden. Farve er indigo (der repræsenterer søgningen og opnåelse af åndelig formål). Reguleret af hypofysen, det ser efter vores ansigt, venstre øje, ører, næse, bihuler, cerebellum (lavere hjernen) og centralnervesystemet.
Den tredje øje chakra er vores intuition og vores indre øje/forståelse/billedverden, vores højere bevidsthed, vores følelsesmæssig og åndelig kærlighed center.

 • Obsidian (Sort): Fjerner negative energier. Renser aurafelt. God til jordforbindelse. Renser negative følelsesmæssige mønstre. Fjerner blokeringer i meridian systemet. Obsidian er godt for negativitet udvisninger og chakra blokeringer. Forbedre følelsesmæssig kontrol.
 • Fluorite: Rydder forvirring og rodede tanker. Hjælper med at tænke klart. Bringer struktur og fokus til splittede energier. Kan afhjælpe forvirring, ustabilitet og uærlighed. Balancerer hjernens kemi. Nyttigt mod svimmelhed. Styrker knogler og tænder. Bruges til at stimulere og balancere. Denne sten fjerner negativitet. fremme intuition og mental klarhed og fokus..
 • Ametyst: Bruges til at åbne, stimulere og balancere. Ametyst er en helbredende sten, der tilbyder visdom, healing, og beskyttelse mod overgreb.
 • Moldavite: Bruges til at rense, stimulere og balance. Moldavite kan rydde negativitet, og kan genoprette balancen til hele chakra systemet. God til at fremme et nyt perspektiv og øge drømme og drøm tilbagekaldelse.
 • Månesten:

Third Eye Chakra smykkesten er for det meste indigo, herunder: Amethyst, Angelite, Azurite, blå aventurin, Blå Kalk, Charoite, Guld, Lilla fluorit, Iolite, Labradorit, Lapis Lazuli, lepidolit, Moonstone, Opalite, Pearl, Rutilated Quartz, Sapphire, Sodalit , Sugilite, Tanzanite, Blå Topaz, Tourmaline Quartz og turkis.

 

 

Von Mohs info om troat chakra smykkesten THROAT CHAKRA – 5th Chakra

Kommunikation, uanset om det er verbal eller ikke-verbal, eksterne eller interne. Evnen til at udtrykke din sandhed, at tale ud. Tilslutning med det æteriske rige, de mere subtile riger af ånd og intuitive evner. Evne til at skabe, projektering ideer og tegninger til virkelighed. Realisere dit kald, formål. God sans for timing.

 

Blå er hals chakraets farve, også kendt som Vishuddha. Beliggende ved halsen. Farve er blå (der repræsenterer viden, og enhed med, guddommelig vejledning).
Omfattet af skjoldbruskkirtlen, det ser efter vores nakke, hals og kæbe, stemmebånd, åndedrætsorganerne, fordøjelseskanalen og arme.
Hals chakrat er vores kommunikationscenter, hvilket giver os vores evne til verbalt udtrykke os og være i stand til at have åben, klar kommunikation af følelser og tanker. Evne til at frigive. Det er porten til det Højere Bevidsthed og porten, hvorigennem de følelser, der er  i hjertet passerer, for at blive afbalanceret og harmoniseret.

 • Lapis Lazuli: Hjælper med at opdage den indre guddommelige natur. Aktiverer psykiske centre på det tredje øje. Renser energisystemer i kroppen. Hjælper med at forbinde med guderne. Guddommelig inspiration. Bruges til at åbne, stimulere og balance. Denne “sten af sandheden” genopretter din evne til at kommunikere effektivt.
 • Amazonit: Guider og beskytter mod negativitet. Genoprette følelsesmæssig balance.
 • Turkis: Bruges til at stimulere og balancere. Fordriver negativitet og genskaber tillid til at tale og udtrykke sine tanker effektivt.
 • Aquamarin: Bruges til at rense og stimulere.  Fremmer mod, tolerance og medfølelse. Fjerner frygt.
 • Sodalit:
 • kvarts:

Throat Chakra smykkesten er for det meste blå, herunder: Amazonit, Amber, Angelite, blå apatit, Aquamarine, Azurite, blå aventurin, Blå Lace Agate, Blå Kalk, blå chalcedony, Chrysocolla, Blå fluorit, Blå Goldstone, Blå Kyanite, Labradorit, Lapis Lazuli , Malakit, Rutilated Quartz, Blue Sapphire, Sodalit, blå Tiger Eye, Blå Topaz, blå Turmalin og turkis.

 

Von Mohs info om heart chakra smykkesten HEART CHAKRA – 4th Chakra

Kærlighed til sig selv og andre. Vedrørende, relationer. Medfølelse, empati. Tilgivelse, accept. Transformation, forandring. Evne til at sørge og nå fred. Medfølende dømmekraft. Center af bevidsthed, integration af indsigter.

 

Grøn er hjerte chakraets farve, også kendt som Anahata. Placeret i centrum af brystet på niveau med hjertet. Farve er grøn (der repræsenterer healing og balance) eller pink (som betyder ubetinget kærlighed og medfølelse).
Omfattet af thymus, det ser efter vores hjerte, øvre ryg, lavere lunger, blod, kredsløbssygdomme og huden.
Hjertet chakra handler om ubetinget kærlighed, tilslutning, accept, transformation og kraftfuld healing. Det er centrum for medfølelse, kærlighed, gruppe bevidsthed og spiritualitet forbundet med en “enhed” med “alt, hvad der er”. Det balancerer og bygger bro mellem de nederste tre chakraer og de øverste tre chakraer.

 • Jade: Harmoniserer og afbalancerer hjerte chakra. Hjælper i følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Tiltrækker overflod og velstand. Styrker energisystemer. Bruges til at balancere.
 • Kvarts(Rose Kvarts): Helbreder hjerte og vækker tillid. Lindre spændinger og stress. Fordriver frygt og mistænksomhed. Beroliger sindet.Hjælper med at slippe bekymring, frygt, angst og tidligere følelsesmæssige traumer. Balancere det fysiske hjerte. God til at hjælpe søvn og lindre de fysiske dårligdomme forbundet med hjerte chakra ubalance. Er også brugt til at berolige følelser, fjerne negativitet, og fremme freden.
 • Grøn calcit: Bruges til at balancere og stimulere. Absorbere negativitet og øge din fysiske immunitet. Bruges til at fremme heling og forvandling.
 • Grøn tourmalin: Bruges til at åbne og stimulere. Foryngelse. Turmalin fremmer følelsesmæssig stabilitet og healing.
 • Grøn aventurin: Bruges til at aktivere. Vitalitet. Øger fokus og beroliger følelser.
 • Smaragd:
 • Turmalin:
 • Aventurin:M
 • Malakit:

Heart Chakra smykkesten er for det meste grøn og pink, herunder: Amazonit, Anyolite, Charoite, Krysopras, Emerald, Garnet, Guld, Grøn apatit, Grøn aventurin, Green Kalk, Grøn fluorit, Green Jasper, Green Kyanite, Grøn Onyx, Green Sapphire, Grøn Turmalin, Jade, Kambaba Jasper, Kunzite, Leopard Skin Jasper, malakit, Mookaite, Peridot, Pink Fluorite, Pink Rhodonite, pink safir, Pink Tourmaline, Prehnite, Rhodochrosite, Rose Quartz, Ruby, Rutilated Quartz, Seraphinite, Strawberry Quartz, Sugilite, Vandmelon turmalin, turkis og unakite.

 

Von Mohs info om solar plexus chakra smykkesten SOLAR PLEXUS CHAKRA – 3rd Chakra

Vilje, personlig magt. At tage ansvar for ens liv, at tage kontrol. Mentale evner, intellektet. Danner personlige meninger og overbevisninger. Træffe beslutninger, indstilling af retning. Dømmekraft. Personlig identitet, personlighed. Selvsikkerhed, selvtillid. Selvdisciplin. Uafhængighed.

 

Gul er Solar Plexus chakraets farve, også kendt som Manipura. Ligger lige under ribbenene. Farve er gul (der repræsenterer analytisk tænkning og intellektuel aktivitet). Omfattet af bugspytkirtlen, der ser efter vores lænd, mave, fordøjelsessystemet, mave, lever, milt, galdeblære og nervesystemet. Solar plexus chakra er vores følelsesmæssige center. Den styrer kontrol af hvordan man lever sit liv. Giver magt og kontrol over vores liv.

 • Calcit (Orange Calcit): Lader solenergi til dem krop og energiområdet. Hjælper med generthed eller sociale fobier. Kan hjælpe med at overvinde depression. God til det endokrine system og hormonbalance
 • Amber: Bruges til at rense og balance. Øger mental klarhed og fremmer tillid.
 • Citrin: Denne “succes sten” anvendes til at rense og balance. Øger personlig myndiggørelse og tillid.
 • Lemon Kvarts: Optimismes sten, bruges til at rense, aktivere og afbalancere tredje energi center.
 • Gul Jasper: Kendt som en beskyttelse sten. Gul jaspis aktiverer og afbalancerer solar plexus chakra.
 • Gul Tourmalin: Stenen er god til at afgifte kroppen. Gul turmalin bruges til at rense, aktivere og balance.
 • Tiger Øje: Er god til grounding, rensende og balance.
 • Topas:
 • Rav:
 • Gul calcit:

Solar Plexus Chakra smykkesten er for det meste gul, herunder: Amber, Ametrine, Gul apatit, Aragonite, Golden Beryl, Citrin, gul chalcedony, Gul Jade, Gul Jasper, Mookaite, Moonstone, Peridot, Gul Prehnite, Rutilated Quartz, gul Sapphire, Smokey Quartz , Sunstone, Tiger Eye, gul Topaz og gul Turmalin.

 

Von Mohs info om saeral chakra smykkesten  SACRAL CHAKRA – 2nd Chakra

Følelser. Forhold og relationer. Vise sin seksualitet, sensuel nydelse. Føle de ydre og indre verdener. Kreativitet. Fantasi.

 

Orange er Hara chakraets farve, også kendt som Svadhisthana. Ligger på omkring en vandret håndsbredde under navlen. Farve er orange (som repræsenterer kreativitet og visdom). Området har forbindelse til kønskirtlerne og vores bækkenbund, kønsorganer, nyrer, blære og alle kropsvæsker. Den sakrale chakra er forbundet med vores relationer med andre, vores evne til at give og modtage, seksuel / lidenskabelig kærlighed, og vores kreativitet.

 • Karneol: Bygger tillid, mod, lidenskab og kraft. Hjælper med at handle.Hjælper med at overvinde frygten for at handle.
  Hjælper med at afgifte og rense kroppen fra dårlige vaner såsom alkohol eller narkotika
 •  Citrin: Forbedrer kreativitet. Øger tankens klarhed. Øger magt, vilje og manifestation. Åbner for energien af det guddommelige.    Hjælper med at overvinde vanskeligheder og modgang. Forbedrer fysisk udholdenhed og energi.
  Understøtter endokrine system og korrekt stofskifte.
 •  Månesten: Bruges i meditation og indsigt i tidligere liv. Forbedrer intuition. Kundalini energi. Fremmer clairvoyance. Fremkalder tålmodighed. Hjælper med at styre følelser. Kan forene en med månens energi. Stabilisere kvindelige cyklusser.
 • Rutilkvarts:
 • Gylden topas:

Sakral Chakra smykkesten er for det meste orange, herunder: Amber, brecciated Jasper, Bronzite, Karneol, Kobber, Orange chalcedony, Citrin, Goldstone, Orange aventurin, Orange Kalk, Orange Coral, Orange Jasper, Orange Sunstone, Rutilated Quartz, Tiger Eye og Topaz.

 

Von Mohs info om root chakra smykkesten ROOT CHAKRA – 1st Chakra

Sikkerhed. Overlevelse. Basale behov (mad, søvn, husly, selvopholdelsesdrift, etc.) Kropslighed, fysisk identitet og aspekter af dit indre. Jordforbinde. Støtte og fundament til at leve vores liv.

 

Rød er Rod chakraets farve, også kendt som Muladhara. Lokaliseret i bunden af rygsøjlen. Farve er rød (som repræsenterer passion for livet) eller sort (der betyder stabilitet eller jordforbindelse).
Omfattet af binyrerne, det ser efter vores knogler, tænder, negle, rygsøjlen, anus, rektum, kolon, prostata kirtel, blod og celle bygning.
Rod chakraet styrer vores “grounding” til jorden og er forbundet med alle vores overlevelse instinkter og selvopholdelse. Vedrører også den fysiske krop, individualitet, stabilitet og sikkerhed.

 • Agat (Fire Agat) : Forener den æteriske legeme med det fysiske legeme. Hjælper med at holde jordbalance. Intensiverer lidenskab og følelser. Stimulerer rodchakraet. Nyttig for betingelserne for tarme og seksuelle organ
 • Tiger Øje: Stimulerer rod, sex & solar plexus chakra. Hjælper med at lave en effektiv indsats. Aktiverer intellekt og skærper logik. Giver kroppen energi. Styrker balance mellem polariteter.Understøtter generel vitalitet. Styrker det endokrine system.
 • Tourmalin (Sort):Bruges til psykisk beskyttelse. Renser aurafelt.Hjælper med at regulere de elektriske og energiske systemer i kroppen.Hjælper med at frigøre sig fra neurotiske og tvangshandlinger.Hjælper med at rense kroppen af toksiner.Bruges til psykisk beskyttelse.
 • Turkis: Beskyttelse mod det onde. Øger rigdom. Stimulerer hals chakra. Balancerer humør og følelser. Øger følelsesmæssig intelligens. Fremmer selv-tilgivelse, selvaccept, og frigivelse ærgelser. Ilter blodet. Øger prana.
 • Rød Karneol: Står for styrke og mod. Den er brugt til at rense og aktiverer.
 • Røgkvarts
 • Rosenkvarts
 • Blodsten (hæmatit)
 • Rubin

Base Chakra smykkestene er for det meste røde og sorte:  Anyolite, Black Kyanite, Black Onyx, Black Sapphire, Black Tourmaline, Bloodstone, Brecciated Jasper, Bronzite, Carnelian, Copper, Dalmation Jasper, Fire Agate, Garnet, Hematite, Larvikite, Leopard Skin Jasper, Magnetite, Mookaite, Obsidian, Red Calcite, Red Coral, Red Jasper, Red Tiger Eye, Ruby, Rutilated Quartz, Sardonyx, Smokey Quartz, Snowflake Obsidian o Zircon.

Von Mohs er smykker og smykkestene. Smykkestene har i generationer været brugt som helbredelse, et tegn på kærlighed og talisman. hos os er vi helt med på den overbevisning og deler her lidt moderne medicin i en stresset verden.

 

Her er 3 link til Chakra og healings musik du vil elske. Prøv at sove til musikken det virker!

 

Aura Cleansing Balancing Chakra
Brainwave Music
Erik Bartel
Meditative Mind
Von Mohs logo