Agat

Agat smykkesten

Virkningerne skulle være særlig gunstige for stjernetegnene Tyren, Tvillingerne og Skorpionen.

Agat siges at være særligt gavnligt for mennesker født under Gemini’s tegn, da det hjælper dem med at forblive rolige og fokuserede Det menes at forebygge søvnløshed og sikre behagelige drømme, for at øge det personlige mod og beskytte en mod fare.

Vis Agat smykker

Smykkesten agat

Udover at være en meget smuk sten er Agat smykkesten også et symbol på selvtillid, styrke og intelligens. Hvis man bærer smykker med agat smykkesten kan det hjælpe én med at tænke klarere, formulere sig bedre og opnå andres anerkendelse og opmærksomhed. Agat kan også løsne op for angst, give større handlekraft og være godt for ammende kvinder.

Tidligere brugte eskimoerne agat til skæreværktøj og pilespidser. Det mest berømte forstenede træ kommer fra Arizona, men findes også i Afrika, Italien, Canada, Mexico, Brasilien, Finland, Tyskland og Østrig.

Det forstenede træ består af kvartsmineralet calcedon, der er opbygget af mikrokrystallisk kvarts. Vulkanstenen er kan have mange forskellige farver. Ofte mørk udenpå − og når den gennemskæres ses bølgede stribede former i rød/hvide eller brun/hvide nuancer indeni.

Agat smykkesten har en hårdhed på 6½-7 på Mohs Skala

Agat farver

Agat forekommer i en bred vifte af farver og mønstre. Selvom nogle farver forekommer mere almindeligt end andre, vil næsten alt agat være flerfarvet på grund af unikt bånd. Enkeltfarvede agater kan forekomme naturligt, men de fleste sten, der er tilgængelige i dag, er blevet farvet for at opnå ensfarvet. Enkeltfarvede agater handles ofte ved hjælp af specifikke handelsnavne, såsom sard og carnelian. Agat farver kan omfatte sort, hvid, blå, rød, grøn, gul, orange, brun, lyserød, lilla og grå.

Agat klarhed og glans

Kryptokrystallinsk kvarts adskiller sig typisk fra makrokrystallinsk kvarts ved klarhed og glans; kryptokrystallinsk klarhed varierer typisk fra gennemsigtig til uigennemsigtig, og glans vil oftest være voksagtig eller kedelig som agat og chrysocolla. På den anden side er makrokrystallinsk kvarts typisk gennemsigtig for gennemskinnelig og med glaslegeme som ametyst, citrin og rosenkvarts.

 

Agat smykkesten

Vis Agat smykker

Som det fremgår af billedet forekommer Agat stenen i mange farver med forskellige navne

Agat Folklore og Legender

Agat menes at skelne sandhed, acceptere omstændigheder og er en stærk følelsesmæssig healer. Legenden siger, at Agate forbedrer hukommelse og koncentration, øger udholdenhed og tilskynder til ærlighed.

Agat giver en beroligende indflydelse, forbedrer opfattelsen, koncentrationen og hjælper med at udvikle og øge ens analytiske talenter. Agat findes over hele verden, herunder: Afrika, Asien, Brasilien, Egypten, Tyskland, Indien, Italien, Mexico, Nepal og USA.

Von Mohs logo