Amazonit

Amazonit smykkesten

Frihed, selvrespekt og finde sin egen plads på jorden. God til at give slip på stive holdninger og fasttømrede meninger. God i forbindelse med gigt, tarm- og muskelspændinger.

Stjernetegn: Vandmanden, Fisken, Tyren, Jomfruen, Stenbukken.

Amazonit smykkesten har en hårdhed på 6 – 6,5 på Mohs skala

Vis Amazonit smykker

Amazonit_beads

En turkisgrøn sten med aftegninger i form af hvidlige streger. Den består af kalifendspat og den grønne farve skyldes indholdet af kobber.

Det er især en kvindesten, da kvinder ofte har problemer med at manifestere sig selv overfor mand, børn, chefer, fædre, mødre osv. og her går den ind og hjælper os med at sætte grænser.

Vis Amazonit smykker

Frihed, Balance, Selvrespekt, Muskelspændinger

Amazonit smykkesten også kaldt gigtstenen. En transformationssten. Bringer klarhed, balance og indsigt. Frihed, selvrespekt og finde sin egen plads på jorden. God til at give slip på stive holdninger og fasttømrede meninger. God i forbindelse med gigt, tarm- og muskelspændinger.

Om Amazonite

amazonit

Det er en lysegrøn til lys blågrøn feltspat. Amazonites bløde og attraktive farve minder meget om nefrit og jadeit. Det kaldes undertiden fejlagtigt som ‘Colorado jade’ eller ‘Pikes Peak jade’ på grund af den tætte lighed. Amazonites udseende er meget karakteristisk med sit gitterlignende, plettede, grønne og hvide mønster. Amazonit har også en meget svag glans, der tilføjer sin unikhed.

Amazonite farver

Farver kan variere fra grøn og gulgrøn til blågrøn. Farvefordelingen er normalt meget plettet og uregelmæssig. Mange amazonitsten kan også udvise fine hvide striber. Den unikke farve er et resultat af jernurenheder, der giver den den slående blågrønne farve. Prøver med jævnt fordelt og mættede farver er de mest ønskelige. Det ses bedst under blødt, varmt dagslys, som det kan ses kort efter solopgang og lige før solnedgang.

Amazonit klarhed og gennemsigtighed

Amazonit er typisk uigennemsigtig til gennemsigtig. Det forekommer meget sjældent i gennemsigtig form. Den har en glasklare glans og en voksagtig glans, når den poleres. Selvom det er en sjælden sten, betragtes den stadig som en meget overkommelig perle.

Folklore og Legender:

Forbedrer kreativt udtryk, tilpasser astrale kroppe, enhed med livet. Forbedrer selvværd. Det betragtes som en beroligende sten, der giver tillid og virker på halschakraet. Det kaldes “håbestenen”, fordi det inspirerer tillid og håb. En kilde siger, at det er nyttigt at aktivere dovne teenagere.

En semi-uigennemsigtig sten, der blev brugt i vid udstrækning af egypterne, kaldes modets sten og siges at være opkaldt efter Amazon-kvindekrigere. Nogle arkæologiske beviser tyder på, at Amazonerne var et matriarkalt samfund i bronzealderen.

En anden legende siger, at navnet Amazonit kommer fra troen på, at det blev fundet i Amazonas-floden.

Von Mohs logo