Citrin

 Citrin smykkesten

Fremmer glæde, overblik og styrke

Eksamensstenen, Overblik, Glæde, Styrke, Afstressende, Selvtillid. Også kaldet eksamensstenen. Virker afstressende, klarer tankerne og styrker solar plexus. God ved tungsind, nervøsitet, depression, stress og sorgfyldte følelser. Fremmer glæde, overblik og styrke.

Stjernetegn: Vandmanden, Vædderen, Tyren, Tvillingen, Krebsen, Løven, Jomfruen, Vægten, Skorpionen, Skytten.

Citrin smykkesten har en hårdhed på 7 på Mohs skala

Vis Citrin smykker

citrine-gemstone

Citrin er identitetsgivende og stressdæmpende. Hjælper med kontakt til vor indre styrke og giver større tilfredshed og selvtillid. Det er en sten af lykke, åbenhed, lys, optimisme og frisk start.

Ægte citrin smykkesten er sjældne. De fleste sten der sælges under dette navn er i virkeligheden varmebehandlet ametyst, bjergkrystal eller røgkvarts.

Fordi citrin kan rydde negativ energi og påvirkninger fra auraen, er det nyttigt til meditation, psykisk bevidsthed og åndelig udvikling. Ved at fjerne uønskede energier baner det vejen for denne åndelige og psykiske vækst. Det er også fremragende til drømmeindkaldelse og drømmearbejde. På den mentale arena forbedrer citrin mental klarhed, selvtillid og viljestyrke. Den mentale klarhed og selvtillid understøtter øget kreativitet og ærlighed. Da citrin giver både selvtillid såvel som positiv energi, kan det også hjælpe med at eliminere frygt for at blive bedømt eller for andres ideer. Det bruges også til at sprede frygt for at være alene eller uværdig kærlighed. Citrin er en lykkelig sten. Det kan bringe den person, der bærer eller bærer den, lykke. På grund af dets fjernelse af negativ energi og dets egen bringe positivitet, kan det lindre depression, selvtillid, vrede og irrationelle humørsvingninger.

Naturlig ubehandlet citrin er typisk lysegul til gylden i farve og ledsages ofte af røgbrune toner. Dybere farver kan forekomme lige fra gylden orange til rig guldbrun. Mørkere farver betragtes typisk som mere ønskelige end lysere citronfarver. Opvarmet citrin (ametyst eller røgfyldt kvarts) udviser typisk en rødlig farvetone.
Citrin vides at forekomme med fremragende gennemsigtighed. Prøver med øjenrens er ret almindelige, hvilket efterlader ringe grund til at købe citrinsten med synlige indeslutninger. Citrin har en attraktiv glasglans, når den skæres og poleres.

Citrine Facts, Information og beskrivelse

Citrin er en gennemsigtig sort af kvarts, der spænder fra gylden gul til gulorange til mørk orange-brun, rødbrun og gyldenbrun farve. Det er normalt skåret som en facetteret sten og produceres undertiden ved varmebehandling af ametyst. Citrin krystaller kan dannes sammen med ametyst eller røgfyldt kvarts for at danne et tofarvet kvarts kaldet ametrin.
Næsten alt citrin, der er tilgængeligt på markedet i dag, er varmebehandlet ametyst. Naturlig citrin er lysegul til lys orange, meget lysere end det varmebehandlede materiale, der er mørkeorange-brunt til rødbrunt. Alt det varmebehandlede materiale har en rød farvetone, mens naturlig citrin ikke gør det.
Der er fundet nogle ametystaflejringer, hvor ametysten blev ændret naturligt ved høje temperaturer til brun citrin.

Mest citrin kommer fra Brasilien, men næsten alt det brasilianske materiale er varmebehandlet ametyst. Naturligt citrin kan også findes i Ural-bjergene i Rusland, i Dauphine, Frankrig og i Madagaskar. Den billige lavkvalitets ametyst opvarmes ved høje temperaturer for at producere den populære orange, rødlige og sherryfarvede citrin. Mørkere farver betragtes som mere værdifulde, inklusive de mellemstore gyldne orange og mørke sherry-farver.
Citrin kan forveksles med den dyrere orangegule topas og kan til tider sælges som topas af uærlige ædelstensleverandører. På grund af dette er købere af citrin undertiden mistænksomme over for ethvert citrin og tror, ​​at det faktisk kan være falsk topas.
Citrin er en glædelig sten med lys energi, der lyser op for mange aspekter af livet for dem, der arbejder med det. Det har energier med held og lykke, skønt disse kan forekomme på uventede måder.

Citrin er velkendt inden for krystalarbejde som en succes- og velstandssten til det punkt, at det kaldes “Successtenen”. Det siges at fremme og manifestere succes og overflod på alle områder og på mange måder. Det bruges især til at fremme succes i erhvervslivet, hvis det bruges i pengeboksen i en butik, båret eller slidt, hvilket tjener det et andet kaldenavn, “Merchant’s Stone.” Ud over at manifestere overflod, bringer citrin også energier af generøsitet, så velstand og succes deles.

Citrin er en solarplexus chakra sten, der bruges metafysisk til at øge, forstørre og afklare personlig kraft og energi. Denne øgede personlige magt kan bruges til individets fokuserede hensigt, da det også medfører viljestyrke.

Citrin er en fabelagtig sten, der kan bruges til at bekæmpe negativ energi af enhver art ved at bryde dem op og sprede dem. Det er nyttigt at fjerne uønskede energier fra miljøet, hvad enten det er hjemme, kontor, bil eller andet rum indendørs eller ude. Familiespørgsmål forårsaget af negative energier kan også ryddes til løsning med citrin. Citrin er også en sten, der bringer håb. Da citrin eliminerer negative energier, er det godt for beskyttelse generelt og hjælper med at skabe stabilitet energisk.

Citrin absorberer heller ikke nogen negative energier fra sine omgivelser og har derfor aldrig brug for energisk rensning

Vis Citrin smykker

Folklore og Legender:

Citrin smykkesten

I krystalheling og helbredende folklore siges citrin at være gavnligt for fordøjelsen, mave, mareridt, andre søvnforstyrrelser, skjoldbruskkirtel, generel sundhed, hjerte, nyre, lever, muskler, styrke, endokrin system, kredsløbssystem, vævsregenerering, urin system, immunsystem, diabetes, fibromyalgi. Citrine er også kendt for at være godt til at fjerne toksiner og overvinde afhængighed. Sensualitet og seksualitet kan også øges ved citrin, hvilket gør det til et positivt valg for seksuelle problemer. Det fremmer kreativitet, hjælper personlig klarhed og eliminerer selvdestruktive tendenser.
Citrin bruges undertiden af ​​healere til at hjælpe med fordøjelsen, da det anses for gavnligt for det endokrine og fordøjelsessystem – rensning, rensning og eliminering af gift, der er opbygget. Citrin er en fremragende sten til at berolige og lindre nødlidende forhold. Nogle bruger det til at hjælpe med at lindre depression, fordøjelsesproblemer (inklusive forstoppelse og diabetes). Det vil give glæde og kærlighed til ejeren.

Von Mohs logo