Jasper

Jasper smykkesten

Jaspis er en uselviskheds og opofrelses-sten. Jaspis er blevet forvekslet med blodstenen, det er forståeligt, da den har ry for at være blodstillende og blodrensende.

Jasper smykkesten har en hårdhed på 7 på Mohs Skala

Stjernetegn: Vædderen, Krebsen, Løven, Vægten, Skorpionen, Stenbukken.

Vis Jasper smykker

Jasper smykkesten fra Von Mohs

Jaspis stenen befrier os for skyldfølelse, samtidig med at vi bliver mere ansvarsbevidste om vore gøremål, stenens mønster er som smukke brune eller grønne øjne, der gør os parate til bedre at kunne gennemskue tingene.

Jaspis er en uselviskheds og opofrelses-sten. Jaspis er blevet forvekslet med blodstenen, det er forståeligt, da den har ry for at være blodstillende og blodrensende. Anbringer man en Jaspis over et smertende sted, skulle stenen trække sygdommen ud af kroppen, om nødvendigt ved at ofre sig selv og sprænges. Jaspis er med rettesymbolet på ægte kærlighed, netop ved at gøre os klar til at ofre sig totalt. Jaspis regnes også for en beskyttelses sten for den gravide kvinde den forbereder hende på at gennem gå fødsel og siden ofre sin egen egoisme, til fordel for barnets behov. Samtidig renser Jaspis blodet, som bringer næring til barnet. Den er også en god healing sten.

Jasper smykkesten

Ensartet farvet jaspis er sjælden, normalt er den flerfarvet, stribet, plettet eller marmoreret. Mest almindeligt er jaspis en mørkebrun til rød, men den kan være gul eller sort, grøn, gråblå, lavendel og brun, normalt plettet eller bundet af urent sort chalcedon eller chert. Jasper skylder sit farveområde fra rød til gul til brun til blandede mineraler. Banded jasper er plan snarere end koncentrisk som agat. Det har en kedelig til fedtet glans. De forskellige farver er forårsaget af urenheder af jernoxider. Fint opdelt hæmatit er ansvarlig for den røde farve og goethit for de brune og gule farver. Tilstedeværelsen af ​​ler kan give hvidt, gulligt eller gråligt materiale med et porcelæns udseende. Når det middel, der forårsager farve, kun er til stede i små mængder, skal jaspiskvaliteter til et gennemskinneligt finkornet materiale, hvortil navnene chert, hornsten og novaculite er blevet brugt.

Fakta om Jasper

Jasper smykkesten fra Von Mohs

Sorterne er bånd-jaspis, der ligner agat i stribebånd eller zoner, egyptisk jaspis eller orbicular jaspis. Den blå sort kaldes porcelæn jaspis. Jasper, i modsætning til agat og andre chalcedonier, forekommer som omfattende senge af sedimentær eller metamorf oprindelse. Den klassificeres i eller kombineres med andre typer kvarts, der kan krydse den eller kombineres med den som en breccia. Det findes ofte som pletter i andre sten, der kaldes blodsten eller jaspisagat. Uregelmæssige indeslutninger skaber ofte indtryk af billedjasp eller naturskøn jaspis. Fundet i Utah og Wyoming, USA, kunne det være en jaspis rhyolit. Det forekommer også som en hulrumsfyldning eller som knuder eller vener i jernmalm. Det forekommer i ændrede vulkanske klipper og i aflejringer. Aflejringer med store senge giver en hel del ornamental jaspis. Det kan forekomme i brogede røde til brune farver som et forstenende middel af træ. Indskud findes i Tyskland, Dauphine (Frankrig), Indien og Ural (Rusland). Forskellen mellem jaspis, chalcedony og agat er baseret på lysets gennemsigtighed. Jasper er en uigennemsigtig sort, når stenen er gennemskinnelig navngivet som chalcedony, er de gennemsigtige og lyse farvede sten kendt som agat. En finkornet, kompakt, fløjlsort sort kirsebær i jaspis eller flint navngivet som lydisk sten, som også kaldes basanit, lydit og touchstone. Novaculite og hornsten er gennemsigtige sorter af jaspis. En uigennemsigtig, båndet mikrokrystallinsk sten, der er midt imellem onyx og jaspis eller chalcedon, er kendt som jasponyx, båndjaspis, stribet jaspis eller båndjasp.

Vis Jasper smykker

Jasper smykkesten

Jasper er en uigennemsigtig og finkornet række af kalcedon. Det findes i alle farver, herunder: rød, brun, lyserød, gul, grøn, grå / hvid og nuancer af blå og lilla. Det indeholder ofte organisk materiale og mineraloxider, som giver det interessante mønstre, bånd og farver. Mange af disse mønstre ligner landskaber med bjerge og dale, så navnet “billede” er en del af navnet på mange velkendte jaspis. Jasper var en yndlingsperle i oldtiden og henvises til i græsk, hebraisk, assyrisk og latinsk litteratur. Fundet over hele verden, findes en bred vifte af navngivne jaspis i de vestlige områder af foreningsstaterne; Californien, Oregon, Idaho, Utah, Wyoming og Washington. Billedjasp er et forstenet eller silikeret mudder, der drypper ned i gaslommer i smeltet lava. Den blev overophedet og størknede derefter og dannede de usædvanlige båndede mønstre, der er typiske for denne sten. En 6.5-7 på Mohs-hårdhedsskalaen, Jasper er statsstenen i Massachusetts, USA.

Jasper indeholder ofte organisk materiale og mineraloxider, som giver det interessante mønstre, bånd og farver. Mange af disse mønstre ligner landskaber med bjerge og dale, så navnet “billede” er en del af navnet på mange velkendte jaspis. Jasper var en yndlingsperle i gamle tider og henvises til i græsk, hebraisk, assyrisk og latinsk litteratur. Billedjasp er et forstenet eller silikeret mudder, der drypper ned i gaslommer i smeltet lava. Den blev overophedet og størknede derefter og dannede de usædvanlige båndede mønstre, der er typiske for denne sten. Legenden siger, at Jasper ville drive onde ånder væk og beskytte mod slange og edderkoppebid. I det fjerde århundrede blev det antaget at skabe regn. Jasper er beskyttende. Det kan justere alle chakraer og balancere yin yang energier, det stabiliserer og heler.

Jasper folklore og legender

Jasper siges at hjælpe med at bringe glæde i livet. Opalite Jasper siges at hjælpe en med at sove. Legenden siger, at Jasper kan drive onde ånder væk og beskytte mod slange og edderkoppebid. I det fjerde århundrede troede man at det ville medføre regn. Jasper er beskyttende. Det kan justere alle chakraer og balancere yin yang energier, det stabiliserer og heler.

Von Mohs logo