Månesten

Månesten

Månestenen giver kræfter til forandring og  spiring og integrerer det feminine aspekt. Healer og styrker. For tryghed og større klarhed og lys. Fremmer spirituel kontakt.

Månesten har en hårdhed på 6-6,5 på Mohs skala

Stjernetegn: Fisken, Vædderen, Krebsen, Skorpionen, Skytten, Stenbukken.

Vis Månestens Smykker

Månestenens funktioner

Månesten er en bred vifte af mineral kaldet feldspat. Den er gennemskinnelige med en boblende glans. Den mest kendte sort er farveløs eller mælkehvid med et flimmer af en blå nuance. Jo mere glitre stenen har, jo mere værdifuld har den. Nogle eksemplarer kommer i andre farver som beige, fersken, blå, champagne, rødlige eller sorte. Den blå sort er mere sjældne og kostbare. Der er også en populært flerfarvet type kaldet regnbue månesten.

Månesten er en ædelsten, der har et udseende så mystisk som dens navn. Dens changerende opalisering har en næsten magisk kvalitet, der er ligestillet med måneskin. Stenen er stadig betragtet som hellig i Indien.

Myte og Lore

Gennem historien har månesten været betragtet som et heldig sten . Asiater troede en ånd levede i stenen på grund af sit udseende af flimrende opalicering. I Europa troede man at månestenen  kunne tiltrække en trofast kæreste. Moonstone er forbundet med månen, elementet vand, psykiske evner og intuition, samt med planeterne Neptun og Venus .

Månesten farver

Alectrona månesten vedhæng

Månesten er typisk farveløs, men den kan forekomme i en lang række farver, herunder grå, mokkabrun, gul, orange, grøn, pink, blå og hvid. Det udviser oftest en hvid til blålig-hvid glans, men andre glans kan forekomme som sølvfarvet og blå-orange.

Sri Lankas månesten med en lyseblå glans på en næsten gennemsigtig krop betragtes som mest værdifulde. Indiens månesten viser skylignende leg og lys, som er meget værdifulde, herunder beige brun, grøn, orange eller simpel brun. Sjældnere farver inkluderer blå, fersken, røg, champagne, sort og rød.

Månesten smykkesten klarhed og gennemsigtighed

Månesten forekommer typisk med gennemsigtig klarhed. Transparente sten er ualmindelige, men ikke uhørte. Gennemsigtig månesten betragtes som mest værdifuld. Månesten har en attraktiv glans til perleglans, når den skæres og poleres. Månesten smykkesten Klip og form Månesten er næsten altid skåret i cabochon for at maksimere de ønskelige effekter af adularescens. Med månesten er snitets retning meget vigtig. En passende højde på stenen er afgørende for at vise den maksimale refleksion af lyset, hvorfor det meste af månestenen er skåret med en høj kuppel. Fræsere skal placere krystalaksen nøjagtigt i stenens zenit for at opnå perfekt orientering, hvilket resulterer i maksimale skillereffekter.

Månesten er ofte skåret i ovale former, da ovaler har en tendens til at bevare den mest karatvægt. Nogle meget gennemsigtige sten kan være facetterede, men facetterede månesten er yderst sjældne. Månesten smykkesten Treatment Moonstone vides ikke at blive behandlet eller forbedret på nogen måde, men der har været rapporter om, at lyseblå månesten blev ‘overtrukket’ til farveforbedring.

Vis Månestens Smykker

Månesten Facts, Information og beskrivelse

Månesten er en af ​​de moderne fødselsstener fra juni. Månesten tilhører den store mineralfamilie af feltspat. Det er en opaliserende sten, der kan variere fra farveløs til blå, fersken, grøn, lyserød, gul, brun eller grå med en sølvfarvet skeen. Denne iridescens er kendt som schiller, men i månesten kaldes det adularescence. Klarhed spænder fra gennemsigtig til gennemsigtig. Rainbow månesten er mælkehvid med en regnbuefarvet glans. Månesten er den mest værdifulde form for feldspat og består af albit, hvilket giver det den blålig scheen og orthoclase feldspar.

Månesten findes i Brasilien, Tyskland, Indien, Madagaskar, Mexico, Myanmar, Sri Lanka, Tanzania og USA.

Vis Månestens Smykker

Folklore, legende og helbredende egenskaber:

Månesten blev brugt i smykker af romerne, der troede, at stenen var dannet fra månens lys. Månesten betragtes som en hellig sten i Indien. Det menes at bringe lykke, øge lidenskaben og afbalancere yin og yang og siges at beskytte kvinder og børn. I tidlige tider blev det antaget, at man kunne se fremtiden, hvis stenen blev holdt i munden under en fuldmåne. Ifølge legenden vil månesten sikre rigelige afgrøder.

Månesten helbredende egenskaber siges at fremme fordøjelsen, beskytte mod epilepsi, berolige følelser, helbrede hovedpine og næseblod og beskytte mod solstreg.

Von Mohs logo