Rubin

Rubin smykkesten

Rubinen har den særlige egenskab, at stenen inspirerer til kreativitet, visdom og kærlighed, bringer selvtillid, selvsikkerhed og styrke. Denne ædelsten relaterer sig også til Manipura Chakra, som er kroppens ”navle chakra”. Rubinen vil hjælpe med at løsne op for denne chakra, der vil føre til en kraftfuld følelse af ansvarsfuldhed og styrke.

Rubin smykkesten har en hårdhed på 9 på Mohs skala

Stjernetegn: Stenbukken, Krebsen, Løven, Jomfruen og Skorpionen.

Vis Rubin smykker

rubin-fra-groenland

Rubin smykkesten, kongen af ædelstene. I den fascinerende verden af ædelstene er rubin nummer 1. I tusinder af år har rubinen været den mest kostbare ædelsten i verden. Den har alt som en værdifuld ædelsten skal besidde. Fantastisk farve, robust og hård og en superb brillans. Som tillæg er den i de fineste eksemplarer en meget sjælden ædelsten. Rubin er den røde variation af mineralet corundum, et af de hårdeste mineraler vi kender, kun overgået i hårdhed af diamant. På Mohrs skala er corundum 9 ud af 10. Ren corundum er farveløs. Tilføj elementer som krom, jern, titanium eller vanadium og den farveløs corundum får alverdens farver. Rød corundum hedder rubin, alle andre farver corundum hedder safir hvoraf den blå er den mest kendte.

Rubin smykkesten

Ruby. 3d image.

Det nære slægtskab mellem rubiner og safirer har kun været kendt siden begyndelsen af det 19 århundrede. Indtil da troede man også at røde granater og røde spinler var rubiner. Rubinens røde farve har altid været symbol på Solens uindskrænkede herskermagt. Den røde Rubin er blevet tillagt al jordisk magt – også magten til at beskytte sin ejer og bærer mod alt ondt. Rød Rubin åbner, healer og styrker rod- og hjertecentret. Den vil hjælpe dig med at gøre op med faderfigurer, autoritetstro og den kan styrke dit selvværd. Den giver jordforbindelse og den vil kunne bringe dig stor styrke. Den styrke man får, når ens selvværd vokser.
Rubinen kan du også anvende ved træthed, da den styrker hjerte og kredsløb, vil den give energi til hele kroppen og derved også opløse blokeringer, såvel fysiske som psykiske.

Den vil absorere alt, og styrke dig, så du bliver i stand til at tage alt op til overfladen og kigge på det. Hvis du mediterer på Rubinen kan du heale på din fortid, det som gør ondt, fordi den vil minde dig om, at det er her og nu du lever, og her og nu du bør tage skridtet videre fra. Rubinen giver stærke drømmesymboler, hvis du arbejder med den om natten, f.eks. lægger den under din hovedpude. Den røde rubin har en del tilfælles med den røde granat, de støtter og bekræfter vores fundament-identitet og giver os tro på os selv. Granaten tager os med ned i mørket, og rubinen er mere en hjertesten, – den forsøger at nå ind til glæden i os!

Vis Rubin smykker

Fakta om rubinen

Sammen med safir, smaragd og diamant, er rubinen én af de mest kendte og populære ædelsten. Rubin er også en meget hård ædelsten, hvorfor den ligger på en 9’er på Mohs’ skala (som går til 10). Derved overgås rubiner kun af diamanter i hårdhed. Rubiners farve varierer fra lyserød til en dyb blodrød. Sidstnævnte nuance er den mest populære. Rubiner der går under betegnelsen ”dueblod”, anses for at være nogle af de smukkeste og dermed mest værdifulde. Ofte varmebehandles rubiner for at forstærke farven.

Folklore og Legender:

rubin-krystal

500 f.v.t. blev de første rubiner fundet på Sri Lanka. Siden da er den populære sten blevet udvundet i mange lande: Madagaskar, Cambodja, Burma, Pakistan, Afghanistan, Tanzania, Kenya, Thailand, Indien. Senest er der også fundet rubiner i Grønland (som dog ikke bliver udvundet – endnu). Rubiner er siden 1837 blevet fremstillet syntetisk. Det er dog stadig de naturlige sten, som er de mest eftertragtede som smykkesten.

Når man har været gift i 40 år, har man rubinbryllup. At rubinen forbindes med ægteskab, er ikke en tilfældighed. Rubinen er nemlig ofte blevet brugt som symbol på kærlighed.

Von Mohs logo